Nieuws uit de regio

15-03-2024 - Heist-op-den-Berg

't Gaat goed met de Bergstraat

In de winkelstraten van centrumsteden rond Heist is het dikwijls kommer en kwel, terwijl het de Bergstraat voor de wind gaat. Dat kan je zelf vaststellen  op het jaarlijkse Lentefestival op 17 maart. De voor de gelegenheid verkeersvrije straat wordt vanaf ‘s middag getransformeerd in een bruisende festivallocatie, waar lokale winkels hun deuren wagenwijd openzetten en een verscheidenheid aan activiteiten aangeboden worden voor jong en oud. Ideaal om met de nieuwe zomercollectie kennis te maken of een gezellig horecamomentje mee te pakken. Het Bergstraatcomité heeft alvast gezorgd dat er weer heel wat te beleven valt in de straat.

Voor elk wat wils

Het begint al met een grote kermis op het Cultuurplein en de traditionele springkastelen. Ook een vaste waarde zijn de kindergrime en de ballonnenclown. Maar het Bergstraatcomité heeft voor nog meer animatie gezorgd: Je kan bijvoorbeeld kiezen uit een breed scala ontwerpen om jezelf te laten versieren met een airbrush tattoo. Met de Zingende Marskramer zet je een stap terug in de tijd en beleef je een unieke ervaring met zijn verhalen en liedjes. Je ontmoet in de Bergstraat vandaag ook Natasja en Francien, de extravagante shopping ladies op stelten. Hun flair en humor zullen ongetwijfeld een glimlach op je gezicht toveren. Dansstudio Kick-iT brengt met flash mobs  energieke performances. Tenslotte kun  je je laten meevoeren door de beats van Mista Beats en zijn muzikale Mercedes.

Mobiliteit blijft een troef

Er is relatief weinig leegstand in de straat en er wordt zelfs nog flink gebouwd.  “Het gaat relatief goed in onze winkelstraat”, vertelt Kristine Vercammen van het Bergstraatcomité. “Na corona is het winkelplezier in de Bergstraat redelijk goed terug op gang gekomen, met natuurlijk als hoogtepunt de jaarlijkse braderij ”.  Kristine Vercammen wijdt het succes van de straat vooral aan het mobiliteitsbeleid. “Je ziet duidelijk in de steden rondom ons dat het is mis gegaan bij hertekening van de mobiliteit in de stadscentra”, meent de mede-zaakvoerster van de juwelenzaak Clem Vercammen. “Voor het centrum van Heist zijn er al verschillende plannen getekend, maar nog gelukkig nog weinig in de praktijk uitgevoerd buiten de invoering van het éénrichtingsverkeer. Een grote centrale parking en het gratis parkeren is en blijft een belangrijke troef”.

Daarnaast is er nog een uitstekend werkend Bergstraatcomité dat sterk inzet op ‘beleving’ in de straat met tal van activiteiten en animatie. Het belangrijkste belevingsmoment is dit jaar de braderij op 28, 29 en 30 juni, een feest dat jaarlijks minstens 50.000 bezoekers aantrekt.

Hair & Beauty

Verkoop van professionele kappers- en schoonheidsproducten Haarverzorging - Kleuringen - Stylingproducten - Make-up - Nagelverzorging

lees meer

Plus Home Services

Ben je op zoek naar een nieuwe job? Zoek je hulp in het huishouden? Plus Home Services zorgt voor thuishulp via dienstencheques.

lees meer

Mijn gezonde voeding

Diëtiste en voedingsdeskundige

lees meer

Speciale promoties Check het hier
 Logo's Provincie Antwerpen - Agentschap Innoveren en ondernemen - EFRO - Europese Unie - Heist-op-den-Berg