Nieuws uit de regio

25-03-2024 - Heist-op-den-Berg

Heistse agenten hebben een nieuwe collega

In het politiecommissariaat aan de Kloosterstraat heeft Yukon, een Mechelse scheper van 2 jaar, de eed afgelegd in handen van korpschef Eva Tolleneer en burgemeester Jan Moons als nieuwe politiehond van de zone Heist. Yukon is de opvolger van Brinãs, die vorig jaar in maart, samen met zijn baasje Herman op pensioen ging. De nieuwe politiehond zal, samen met zijn begeleider Steve Liekens, worden ingezet patrouillehond tijdens voetpatrouilles en bij de handhaving van de openbare orde, bijvoorbeeld voetbalwedstrijden.

Hond en begeleider aanspreekbaar op straat

Yukon is genoemd naar de eerste hond van de vorige hondenbegeleider Herman, die nog mee coach is geweest voor zijn opvolger. “Yukon is de langste rivier van Canada”, vertelt Herman, “Ik  geef mijn honden altijd aardrijkskundige namen. Mijn  laatste politiehond Brinãs, een Hollandse herder, is bijvoorbeeld een klein Spaans dorp. Politiehonden kunnen tot dat ze een jaar of 10 zijn, ingezet worden”. Yukon kan dus nog verschillende jaren in het Heistse straatbeeld te zien zijn.

Drugshond

Het nieuwe lid van het Heistse korps is de persoonlijke eigendom van zijn begeleider Steve Liekens uit Herenthout.  “Yukon is een vrij groot exemplaar voor een Mechelse herder”, aldus Steve, “Hij weegt ongeveer 40 kilo  en heeft opvallend grote oren.  Bij zijn examen als politiehond haalde hij met 86 % de grootste onderscheiding. Ondanks zijn jonge leeftijd is het dus een heel goeie hond.”   Vanaf september zal hij in Brussel nog een opleiding van ongeveer een half jaar volgen als drugshond

 

Boexstaens Optiek

U wil toch ook het beste voor uw ogen? Bij Boexstaens Optiek kan je terecht vooreen uitgebreide keuze brillen, zonnebrillen en kinderbrillen maar ook voor lenzen.

lees meer

Pearle Opticiens

Pearle Opticiens heeft voor iedereen de juiste zichtoplossing. Je vindt er brillen, zonnebrillen en contactlenzen van allerlei trendy merken gecombineerd met uitstekend advies.

lees meer

Chong San

Chinees restaurant

lees meer

Asian Kitchen

Sushi, wok & grill Prikkel je smaakpapillen met de Oosterse keuken van Asian Kitchen of proef van de overheerlijke, kraakverse sushigerechten. Er is voor elk wat wils!  

lees meer

Speciale promoties Check het hier
 Logo's Provincie Antwerpen - Agentschap Innoveren en ondernemen - EFRO - Europese Unie - Heist-op-den-Berg