Nieuws uit de regio

16-05-2024 - Heist-op-den-Berg

Broadway in Heist

Vrijdag 17 mei gaat de laatste productie van het Heists Kamertoneel van dit seizoen in première. Stepping Out is niet alleen een diepmenselijke, maar tegelijk humoristische voorstelling, het is ook een ritmische voorstelling met tapdansende acteurs die daarvoor al een half jaar aan het repeteren zijn geweest. Bij de generale repetitie was het aanwezige publiek alvast enthousiast waarbij vooral de dansfinale in de smaak viel. Stepping Out loopt in het HKT-theater aan de Kattestraat tot en met 8 juni.

Bloed, zweet en tranen

Geen van de acteurs van het Kamertoneel had ervaring in het tapdansen en daarom werd vanaf januari al geoefend. Daarvoor konden ze terecht in het turnzaaltje van de school in Itegem, want een houten vloer is noodzakelijk om te kunnen ‘klepperen’ met de speciaal aangekochte tapdansschoenen. Gelukkig hadden regisseurs Steven Savelkoels en Eddie Klein ervaring in de musicalwereld en als leraar dans. “Het was echter toch nog moeilijker dan verwacht. Het heeft ons bloed, zweet en tranen gekost, vooral we het onder de knie hadden,” vertelt HKT-voorzitstger Marleen Verhaegen. “De eigenlijke repetities waren trouwens ook niet van de poes, want met 10 acteurs op de planken met vele dialogen, hebben we het ook niet gemakkelijk gehad”.

Buiten je grenzen stappen

Het verhaal: Acht eigenzinnige individuen ontmoeten elkaar voor een wekelijkse tapdansles in een sjofele parochiezaal. Gedurende enkele maanden volgen we de groep en allemaal hebben ze een verhaal te vertellen. Er is bazige Vera, mondige Mireille en stijve Annie; sprankelende Sylvia en gespannen Greetje; bescheiden Linde en vrolijke Rania en natuurlijk Geoffrey. Aan de piano zit de sombere mevrouw Fierens. Ze worden allemaal aangemoedigd door de altijd geduldige Oona. Al snel ontdekt de groep dat hun problemen weg ‘tappen' de perfecte remedie is en al snel kunnen hun persoonlijkheden volop stralen. “De titel verwijst niet enkel naar het tapdansen van de acteurs, maar ook letterlijk ‘buiten je grenzen stappen’ voor de personages én de acteurs . Stepping Out! is een hartverwarmende komedie over vriendschap en vooral acceptatie”, aldus regisseur Savelkoels.

Op de planken ziet u: Jodi Heremans, Heidi Goossens, Karien Van Remoortel, Shana Verbeeck, Ann Van Rompaey, Ann Van Haver, Tim Pierloz, Hanne Belloy, Marthe Anthonis en Marleen Verhaegen. Opvoeringen in het theater aan de Kattstraat te Heist op 174, 18, 23, 24, 25, 28 en 31 mei en op 1, 4, 7 en 8 juni, telkens om 20 u. Kaarten reserveren op 0470 86 17 79 (tussen 9.00 u en 22.00 u) of via www.heistskamertoneel.be

 

Bizzar

Bizzar biedt je de mooiste collecties kinderkleding. Je vindt er de leukste stukjes voor je oogappel van 0 tot 14 jaar binnen een trendy en kleurrijke shopomgeving.

lees meer

Piampiani

In de Bergstraat kan je bij Piampiani terecht voor een enorme collectie trendy schoenen voor dames en heren. Je vindt er ook heel wat handtassen die je met je nieuwe paar schoenen kan combineren.

lees meer

Ah Yes!

Dans-, turn- en yogakledij

lees meer

Pearle Opticiens

Pearle Opticiens heeft voor iedereen de juiste zichtoplossing. Je vindt er brillen, zonnebrillen en contactlenzen van allerlei trendy merken gecombineerd met uitstekend advies.

lees meer

Speciale promoties Check het hier
 Logo's Provincie Antwerpen - Agentschap Innoveren en ondernemen - EFRO - Europese Unie - Heist-op-den-Berg