Nieuws uit de regio

31-05-2024 - Heist-op-den-Berg

Hestival gaat op 'Heistse' toer

Op zaterdag 24 augustus 2024 viert HESTIVAL zijn 18e editie op het Cultuurplein van Heist-op-den-Berg. Op het podium dit jaar 6 bands en een dj met daarin een opvallende Heistse inbreng: drie rasechte Heistenaars van Gloom, de punk-kleinkunst van Pie.p. KLEIN en ons aller Polle Pap. Headliner wordt De Mens, al 32 jaar een vaste waarde in de Belgische pop-scene en ook al in 2006 op het Hestival-podium.

Heistse roots op Hestival

Hestival 2024 zal openen met Lotte De Clerck. Na haar opvallende passage als Emma Wolfs in #LikeMe (met wie ze in 2022 ook al eens op het Hestivalpodium stond), neemt Lotte nu het podium solo over. De jonge spring-in’t veld brengt een leuke show die eigen nummers en enkele #LikeMe-nummer combineren. Na Lotte De Clerck nemen de lokale helden van GLOOM het podium over. Drie Heistenaars die hun plekje op het podium wisten te bemachtigen via Concours Hestival, georganiseerd samen met Trippel Twieje Nul. Ze wonnen overtuigend in Staminee De Living en zullen het publiek meenemen op hun Heistse heavy grunge. Na GLOOM wordt nog meer de lokale kaart getrokken met pIE.p. KLEIN, die ook al in 2006 op Hestival stonden. Jeugdige, Nederlandse cabaretpunk die catchy nummers en oorwurmen door je trommelvliezen jagen. De band van Pieter Geens heeft niet stilgezeten en gans Vlaanderen veroverd met 6 albums en een aantal singles uitgebracht. Ze brengen eigen Nederlandstalige nummers en noemen hun muziek 'cabaretpunk' maar eigenlijk is het een mengeling van pop, ska, rock, punk, folk en beats.

Polle Pap terug thuis

Aan De Mens heeft iedereen wel een favoriete herinnering in de vorm van Irene, Dit Is Mijn Huis of Jeroen Brouwers. De koningen van de Nederlandstalige no nonsense-rock komen het voor uw oren en ogen uitleggen. De andere absolute hoofdact en bovendien Heistenaar in hart en nieren is Paul Michiels. Ondanks zijn leeftijd kan Paul niet stilzitten en zal dat op het podium ook zeker niet doen. Samen met zijn liveband brengt hij een mix van zijn eigen nummers en de beste Soulsister-hits. Heist zal de passage van hun Paul Michiels niet snel vergeten. De laatste band is ILA, een Belgische alternatieve band onder leiding van de Turks-Belgische singer-songwriter Ilayda Cicek, bijgestaan door Sam Smeets op gitaar/bas en Cas Kinnaer op drums. Samen smelten ze naadloos Turkse en rockinvloeden samen en creëren zo een uniek en dynamisch geluid. Ze wonnen De Nieuwe Lichting in 2022 en stonden onder andere Rock Werchter. Deejay MR. T sluit de 18e editie van Hestival af.

Helpende handen

Ook dit jaar kan lokaal DJ-talent zijn talent showen tijdens Hestival op de Audi DJ-stage. Hou de social media kanalen van Hestival in de gaten voor meer info. Hesitval zou niet kunnen bestaan zonder al die vrijwilligers die telkens mee hun schouders mee onder het festival zetten. Ook voor deze editie is de organisatie nog op zoek naar enthousiastelingen die graag willen helpen om de dorstige festivalbezoekers van drank te voorzien of één van de andere postjes in te vullen. Inschrijven kan via vrijwilligers@hestival.be  of via www.hestival.be .

Asian Kitchen

Sushi, wok & grill Prikkel je smaakpapillen met de Oosterse keuken van Asian Kitchen of proef van de overheerlijke, kraakverse sushigerechten. Er is voor elk wat wils!  

lees meer

Vastgoed De Bie

Vastgoed De Bie is uw volwaardige partner voor al uw vastgoedtransacties en biedt u persoonlijke dienstverlening bij de verkoop en verhuur van al uw vastgoed.

lees meer

Ah Yes!

Dans-, turn- en yogakledij

lees meer

VIA VIA Baby Comfort

In onze  winkel van maar liefst 1000 m² winkelruimte kan u terecht voor toffe kinderkleding van 0 tot 14 jaar en de gehele babyuitzet. Met een persoonlijke aanpak helpen ze je graag een geboortelijst samen te stellen of een leuk geschenk te vinden.

lees meer

Speciale promoties Check het hier
 Logo's Provincie Antwerpen - Agentschap Innoveren en ondernemen - EFRO - Europese Unie - Heist-op-den-Berg