Nieuws uit de regio

12-07-2024 - Heist-op-den-Berg

Ook Café Congé last van de weersomstandigheden

Donderdag 11 juli ging Café Congé van start op het gouden kruispunt, onderaan de Heistse berg met het optreden van Kontrair, speciaal voor de Vlaamse feestdag uitsluitend met Nederlandstalige muziek.  Het optreden van Maxine Michiels & The Pips van vrijdagavond wordt door de weersomstandigheden uitgesteld tot zondag 14 juli om 18u. Net op tijd om daarna in de omliggende cafés de finale van het Europees voetbalkampioenschap te beleven. Hopelijk wordt het toch nog een leuke plek voor gezellig samenzijn, waar je languit in de strandstoel kan hangen, waar kinderen spelen in het zand en waar iedereen geniet van muziek met een verfrissend drankje van de lokale horeca.

Toch nog een sfeervol weekend

Het is duidelijk dat de eerste 10 dagen van juli al meer water is gevallen dan normaal in een hele maand.  Toch hopen de organisatoren een mooi weekend op 13 en 14 juli. Op zaterdag zorgt Groove D-light voor de sfeer. Ben je klaar voor een onvergetelijke avond vol verrassingen? Dan mag je partyband Groove D-Light niet missen. Deze band met onder andere Heistenaar Raf Verelst gaf enkele maanden geleden haar eerste concert en speelt de beste muziek van alle tijden, en zorgt voor een spetterende show met veel sfeer, energie en plezier. En op zondag in  de namiddag komt Murga Argum langs op het plein. Een 'murga' is van oorsprong een Argentijnse straatfanfare, bestaande uit percussie en blaasinstrumenten, aangevuld met dansers en jongleurs in bonte kostuums.

Ook kinderen welkom op Café Congé

Van 15 tot en met 18 juli kunnen de jongste Heistenaars zich uitleven met een kinderdisco, strandspelen en een kidsday. Team Sport en Jeugd zorgt voor animatie in de zandbak. Maandag is er van 14 tot 16 u kinderdisco, op dinsdag zijn er van14 tot 18 u strandspelen en op donderdag is het de hele namiddag ‘Kids Day’.  Tiussendoor komen op  woensdag 17 juli de filmliefhebbers aan hun trekken met ‘Encanto’ (14 uur) en ‘Zillion’ (21 uur). Die films kwamen als beste uit de poll van team Sport en Jeugd.

Afsluiten op de nationale feestdag met de polonaise

Op vrijdag 19 juli is er een zomerse editie van de ‘Crazy Kroegentocht’: een aantal dj’s uit de jaren 80 en 90 (toen Heist nog een vijftal discotheken telde) en ook jonge dj-helden van nu draaien in Den Hosp, ’t Hoekske, De Oude Ketel en ’t Pleintje. Op 20 juli geven The Rabids het beste van zichzelf. Ambiance is verzekerd op zondag 21 juli als de Prins Jr. Band het plein in vuur en vlam zal zetten tijdens de laatste avond. De actie met de blauwe zonnebrillen van vorig jaar krijgt een ludiek vervolg. Wie geniet van een drankje bij een van de drie deelnemende cafés tijdens een optreden, krijgt een petje met het logo van Café Congé. Het lokale bestuur hoopt op veel selfies en leuke vakantiefoto’s.

Tussen 11 en 21 juli wordt de Oude Godstraat en de Bergop volledig afgesloten. Op 11, 12, 13, 20 en 21 juli zijn ook de Frans Coeckelbergsstraat en het ‘Gouden Kruispunt’ afgesloten van 19 tot 6 uur. Weggebruikers kunnen wel altijd via de Leopoldlei naar de Bergstraat.

 

Piampiani

In de Bergstraat kan je bij Piampiani terecht voor een enorme collectie trendy schoenen voor dames en heren. Je vindt er ook heel wat handtassen die je met je nieuwe paar schoenen kan combineren.

lees meer

Maaikes Skin Art

Tatoeages, piercings & permanente make-up

lees meer

Café 't Pleintje

Bij Café 't Pleintje geniet je het hele jaar door van gezelligheid! Boven kan je ook een feestzaaltje huren, ideaal voor een verjaardagsfeestje, receptie of vergadering.

lees meer

Speciale promoties Check het hier
 Logo's Provincie Antwerpen - Agentschap Innoveren en ondernemen - EFRO - Europese Unie - Heist-op-den-Berg