Nieuws uit de regio

01-08-2024 - Hallaar

Op stap met de elektrische Tuk-Tuk

In Woonzorghuis Ten Kerselaere werd hun nieuwste aanwinst, de Tuk-Tuk feestelijk voorgesteld. Het elektrische voertuig, officieel eTuk,  biedt plaats aan 4 passagiers en een chauffeur en wordt ingezet om met de bewoners uitstappen te doen naar Heist-centrum en bezienswaardigheden in de buurt. Bij de maidentrip had chauffeur Hanna een honderdjarige aan boord, iemand van 96 jaar en een echtpaar dat 70 jaar getrouwd is. De inzittenden genoten vooral van de  interactie met de omgeving, de zon en de wind, de mensen die wuiven langs de kant en de bezienswaardigheden die met de auto veel te snel voorbij razen.

Een ecologisch taxi

De bewoners van Ten Kerselaere kozen voor een ludieke naam, de Tuk-Tuk – club, als eerbetoon aan Suske en Wiske die in lang vervlogen tijden tante Sidonia gingen redden met hun Tuf-Tuf – club. Het elektrische voertuig heeft een rijbereik van ongeveer 150 km. “We kunnen er dus mee naar de zee en daar een nachtje blijven slapen om hem weer op te laden”, vertelt Heidi Gevers van het wzc al lachend. Dankzij jaarlijks terugkerende initiatieven zoals de lentemarkt, ontbijtmanden, wafelbak, … en met inzet van vele vrijwilligers en medewerkers kon het prijskaartje van circa 30.000 euro met eigen middelen betaald worden. Voor de chauffeur is een gewoon rijbewijs voldoende.

Verbinding met de samenleving

De nieuwe voertuig bevordert de verbinding tussen Ten Kerselaere en de lokale gemeenschap van Heist-op-den-Berg. Bewoners en cliënten kunnen nu eenvoudiger deelnemen aan gemeentelijke activiteiten zoals de wekelijkse markt in de Bergstraat. “Als we vroeger te voet met de rolstoelen naar de maandagmarkt gingen, waren we een halve dag onderweg”, aldus Heidi “Nu zijn we op een kwartiertje in het centrum van Heist.  Dit draagt bij aan hun gevoel van autonomie en geborgenheid, en geeft hen de kans om actief en zelfstandig te blijven participeren in het dagelijkse leven. Met de eTuk blijven de uitstapjes ook niet beperkt tot Heist-op-den-Berg alleen, de club rijdt ook uit in de buurtgemeenten. Andere zorginstellingen hebben al gevraagd of de eTuk niet kan gehuurd worden, maar eerst willen er zelf nog wat van profiteren.”

Lingerie Christiann

De lingeriezaak van Heist-op-den-Berg en verre omstreken. Iedereen heeft het recht om zich mooi te voelen. Daarom geven wij u persoonlijk advies en bieden we u een ruime kwalitatieve keuze aan lingerie, badmode, nachtmode, homewear en herenondergoed en -zwembroeken.

lees meer

La Cita

La Cita bevindt zich in het hartje van de Bergstraat. Met enkele troeven zoals het gebruik van verse producten, een vriendelijke service, een gezellig terras en een warme sfeer wil La Cita het verschil maken.

lees meer

Boexstaens Optiek

U wil toch ook het beste voor uw ogen? Bij Boexstaens Optiek kan je terecht vooreen uitgebreide keuze brillen, zonnebrillen en kinderbrillen maar ook voor lenzen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier
 Logo's Provincie Antwerpen - Agentschap Innoveren en ondernemen - EFRO - Europese Unie - Heist-op-den-Berg