Nieuws uit de regio

15-10-2024 - Heist-op-den-Berg

Heist loopt Warm op vrijdag de dertiende!

Op vrijdag 13 (!) december organiseert Rotary Heist voor de 6de keer Heist Loopt Warm: een jogging- en wandeltocht door het centrum van Heist-op-den-Berg met onderweg leuke animatie en verrassende acts. De organisatie hoopt dit jaar op 4000 deelnemers, ook al omdat vele bedrijven en verenigingen in groep inschrijven om samen de tocht te maken. Het parcours gaat deels door de Bergstraat en langs 3 Heistse scholen. Ook dit jaar gaat de opbrengst naar drie goede doelen: De Warmste Week, Strong Schools en Nethedal.

Over de berg en dwars door 3 schoolgebouwen

Het parcours bestaat ook dit jaar uit twee delen. Eerst wordt een klein stukje gewandeld door de Bergstraat, om via een passage door de Binnenweg richting de Berg te wandelen. Na de gebruikelijke passage door het Sint-Lambertus instituut op het Kerkplein volgt nog een verassing. Eens over de Berg wordt gestart aan deel twee. Deze verloopt richting Gastveld, een verkaveling in hartje Heist. Tijdens het tweede deel passeren de deelnemers doorheen de twee scholen, de Academie aan de Oude Godstraat en ’t Wensbos aan de Frans Coeckelbergstraat. Rotary vraagt graag de medewerking van de bewoners langs het parcours. Door tuinen en terrassen  verlichten, wordt de ervaring voor de deelnemers nog magischer en sfeervoller. Terug aankomen gebeurt op het Gouden Kruispunt waar de cafés de deelnemers met veel plezier verwelkomen. Het exacte traject staat binnenkort online.

’t Wordt leuk onderweg

Dit jaar wordt de winterse straatanimatie een belangrijk nieuw element. De organisatie zorgt voor verrassingen op verschillende delen van het parcours, met sfeervol, hartverwarmend en prachtig straattheater. Darnaast zijn er verschillende verenigingen en bedrijven die onderweg zorgen voor sfeer en gezelligheid. Op het gouden kruispunt zorgen enkele dj’s voor ambiance zodat de wandelaars kunnen bijtanken op de terrassen van de verschillende horecazaken.

3 goede doelen

In een maatschappij waar individualiteit en prestatiedruk steeds belangrijker worden, en waar sociale media het fysiek menselijk contact vaak vervangen, is het probleem van eenzaamheid helaas onrustwekkend groot. Daarom steunt Heist Loopt Warm dit jaar ook De Warmste Week. Traditioneel is ook Nethedal een begunstigde van Rotary. Daar maken we momenteel plannen voor de uitbreiding van het zorgatelier in Booischot. Hier bieden we een kwaliteitsvolle dagbesteding aan onze gasten. Nu vindt alles plaats in de bestaande gebouwen van Nethedal Booischot, maar de ruimte is te beperkt geworden. En ten slotte gaat er ook geld naar Strong Schools, een nauwe samenwerking van Rotary met de vier middelbare scholen uit Heist-op-den-Berg en het gemeentebestuur, een uniek  project voor de jongeren in Heist-op-den-Berg en omgeving. Het doel is om preventief te werken, jongeren weerbaarder te maken en hun kansen in de maatschappij te vergroten.

Graag meer dan één ronde

Groepsinschrijvingen voor bedrijven en verenigingen via een Excel, info@heistlooptenzingt.be . Deelnemers schrijven in via de website https://www.heistlooptwarm.be  Eén ronde kost € 7,00, vanaf 2 ronden wordt € 6,00 / ronde. De inschrijvingen sluiten af op dinsdag 10 december om 24 u. Alle deelnemers krijgen een button, maar wie 2 of meer rondes doet krijgt nog extra een originele buff. Trouwens, op één ronde kan je niet alles goed gezien hebben onderweg!

Piampiani

In de Bergstraat kan je bij Piampiani terecht voor een enorme collectie trendy schoenen voor dames en heren. Je vindt er ook heel wat handtassen die je met je nieuwe paar schoenen kan combineren.

lees meer

Lapperre Hoorcentrum

Hoorcentrum Lapperre staat voor hoorkwaliteit voor het leven. In uw Lapperre hoorcentrum neemt de audioloog de tijd om naar u te luisteren en samen de oplossingen te overlopen. Zo kunnen we uw gehoor optimaal beschermen en u opnieuw laten genieten van het plezier om goed te horen.

lees meer

Lekka Lekka

Lekkere ijsjes in verrassende, uitgebreide smaken.

lees meer

Speciale promoties Check het hier
 Logo's Provincie Antwerpen - Agentschap Innoveren en ondernemen - EFRO - Europese Unie - Heist-op-den-Berg