Nieuws uit de regio

15-10-2024 - Heist-op-den-Berg

Heist weer eerst en gratis pintjes in Wiekevorst

Hij had een belangrijke eer te verdedigen, maar Wim Dom en zijn collega’s van telbureau 1 in het St. Lambertusinstituut hebben Heist- weer op de kaart gezet als ‘snelste telbureau’ van Vlaanderen. Om 13.29 u konden zij als eerste een resultaat voorleggen. Het vroege uur was ook mogelijk omdat slechts 62.50 % van de Heistenaren waren komen opdagen in de betrokken stembureaus.
In Wiekevorst  heeft jeugdhuis Kwinten een stunt in huis met een Aprés Kies Party: wie in de namiddag met een verkiezingsaffiche en een afgestempelde kiesbrief langs komt in het jeugdhuis naast de kerk, krijgt een gratis drankje.

De stunt van jeugdhuis Kwinten maakt dat in Wiekevorst het gros van de verkiezingsaffiches, die anders dikwijls een week of langer blijven hangen, ondertussen verdwenen zijn.

Om 16 u waren 4 van de 15 bureaus geteld: Daaruit bleek een nek aan nek race tussen de Lijst voor Heist en CD&V, met een zeer sterk Pro Heist Vooruit. De lijst van burgemeester Moons, samengesteld uit NV-A, Open VLD en Groen haalt 25 % wat opvallend minder is dan het samengetelde resultaat van de vorige verkiezingen. PVDA komt waarschijnlijk in de Heistse gemeenteraad. Opvallend ook van ETA van Jan Baestaens, die 5 legislaturen lang in de gemeenteraad zat, nu flirt met de kiesdrempel en misschien geen enkele verkozene heeft.

 

Vastgoed De Bie

Vastgoed De Bie is uw volwaardige partner voor al uw vastgoedtransacties en biedt u persoonlijke dienstverlening bij de verkoop en verhuur van al uw vastgoed.

lees meer

Piampiani

In de Bergstraat kan je bij Piampiani terecht voor een enorme collectie trendy schoenen voor dames en heren. Je vindt er ook heel wat handtassen die je met je nieuwe paar schoenen kan combineren.

lees meer

Ah Yes!

Dans-, turn- en yogakledij

lees meer

Speciale promoties Check het hier
 Logo's Provincie Antwerpen - Agentschap Innoveren en ondernemen - EFRO - Europese Unie - Heist-op-den-Berg