Piampiani neemt afscheid

Piampiani, jarenlang was het een vaste waarde in de Heistse Bergstraat. Een trendy winkel die regelmatig van look veranderde en waar mensen van ver naartoe kwamen. Het ondernemen heeft Ann altijd in het bloed gezeten. Haar ouders, Gaston en Rosa, hadden een kruidenierszaak en lingeriewinkeltje in de Bergstraat, en zus Christiann die van de lingeriewinkel haar  levenswerk maakte, kennen we natuurlijk ook nog allemaal. Met de schoenen was het misschien geen liefde op het eerst gezicht, de vonk is later wel overgeslagen en nu, na 25 jaar gaan ze eruit met een knal ... een spetterende uitverkoop!

Hoe ben je begonnen?
Ann:
Ik ben eigenlijk heel toevallig in het schoenenverhaal gerold. Nadat mijn ouders gestopt waren met hun winkel openden Ludo en Hilde er een schoenenwinkel, Piampiani. Ik werkte toen samen met ons Chris in de lingeriewinkel ernaast en nadien heb ik enkele jaren als zelfstandig etalagiste gewerkt. Toen Ludo en Hilde op een bepaald moment alleen hun groothandel wilden verderzetten, opperde mijn vader het idee of het niks voor mij was om de schoenenwinkel over te nemen. Zo gezegd, zo gedaan en op 14 februari 2022, Valentijnsdag, zal het 25 jaar geleden zijn dat ons verhaal begon.

Piampiani groeide uit tot een vaste waarde in de Bergstraat?
Ann:
Oorspronkelijk hadden we alleen schoenen in ons aanbod, later zijn daar ook handtassen en portefeuilles bijgekomen. Ik heb altijd heel veel plezier geput uit het gaan kiezen van de  collecties. Ik ben blij dat we kunnen werken met heel wat gekende merken als Liu-Jo, Michael Kors, Guess, Floris Van Bommel, Olivier Strelli, ... Ook de zoektocht naar de perfecte schoen  voor een klant ging me steeds beter af. Keuzestress bij klanten is me al lang niet vreemd meer.

Je bent ook een echte Bergstraatmadam?
Ann:
Ik ben blij dat ik al die jaren een winkel heb mogen hebben in de Bergstraat. Heist-centrum heeft een sterke aantrekkingskracht voor mensen in de ruime regio en we mochten ook vaak  klanten verwelkomen van verder weg, zelfs uit Hasselt en Leuven. Doorheen de jaren hebben we een sterke relatie opgebouwd met heel wat klanten en ik wil dan ook ‘dikke merci’ zeggen  voor het vertrouwen.

Wat zijn de toekomstplannen?
Ann:
We gaan het wat rustiger aan doen, ik hou enorm van wandelen en zwemmen dus dat zal er al eens wat meer van komen. Verder hoop ik nog vaak een terrasje te kunnen doen in de  Bergstraat met ons Chris.

Maar eerst is er nog de uitverkoop?
Ann:
Onze uitverkoop is al gestart maar zal zeker nog enkele maanden duren. We hebben immers nog heel wat mooie spullen in voorraad, ook veel tijdloze schoenen en handtassen. Nu  zetten we eerst de wintercollecties in de kijker en volgend jaar zullen ook de lente- en zomercollecties aan uitzonderlijke prijzen verkocht worden. Het gaat de moeite lonen om de komende  maanden dus af en toe eens langs te komen.

Krijgt Piampiani een vervolgverhaal?
Ann:
In onze familie is er geen opvolging dus momenteel hebben we nog niet echt een zicht op wat de toekomst zal brengen. Moest er iemand zich geroepen voelen om onze succesvolle  zaak verder te zetten dan mag die zich steeds melden. We hebben al wel verschillende vragen gekregen van geïnteresseerde huurders voor ons pand maar er is nog niets concreets uit de  bus gekomen.

Piampiani
Bergstraat 49B, Heist-op-den-Berg
www.piampiani.be

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg als eerste een reactie toe.

Reageren

Jouw mening is belangrijk. We behouden ons het recht om boodschappen niet te publiceren.

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Zakenkantoor Gorris (AXA)

Zakenkantoor Gorris, uw AXA bank en kredietagent in Heist-op-den-Berg. Het dynamische team staat klaar voor al uw financiële vragen omtrent kredieten, beleggingen, erven, sparen, ... Wij willen dat de klanten zich 'thuis' voelen.

lees meer

Zoë & Zita

Een uniek aanbod van feestjurken, dagjurken en jumpsuits

lees meer

Lekka Lekka

Lekkere ijsjes in verrassende, uitgebreide smaken.

lees meer

Het Derde Bedrijf

Brasserie en Theatercafé Het Derde Bedrijf is gevestigd in CC Zwaneberg. Het is de ideale plaats om te genieten van een lekkere snack, maaltijd of drankje, zowel binnen als buiten op het fantastische terras met zicht op het Cultuurplein.

lees meer

Speciale promoties Check het hier
 Logo's Provincie Antwerpen - Agentschap Innoveren en ondernemen - EFRO - Europese Unie - Heist-op-den-Berg