Heist Wandelt naar Scherpenheuvel

Het oorspronkelijke plan viel in het water maar op 15 augustus zouden alle Heistse wandel- en loopwegen dan toch naar Scherpenheuvel leiden. Al stappend, joggend over de volledige afstand van 30 km  of een ingekorte versie van 15 km of 5 km, alleen of met het hele gezin, een aantal vrienden of als teambuilding … de sportieve bedevaart naar Scherpenheuvel wordt onvergetelijk!

Creatief in organiseren
De evenementen Heist Loopt & Zingt en Heist Loopt Warm gingen even in de koelkast omwille van ‘je weet wel’. De organisatie bleef het afgelopen jaar echter niet bij de pakken zitten en organiseerde in  mei 2020 ‘Heist Loopt Virtueel’ waarvan de opbrengst naar een bestelwagen voor de Sociale Kruidenier ging. En ook nu staat er alweer iets nieuws op de planning, ‘Heist wandelt naar Scherpenheuvel’.  Een herkansing want normaal vond dit evenement plaats op 1 mei. Maar niet getreurd, uitstel is geen afstel want op 15 augustus kunnen we dan toch op pad gaan. De inschrijvingen zijn nog geopend tot  woensdag 11 augustus om middernacht.

Alle wegen leiden naar Scherpenheuvel
De tocht naar Scherpenheuvel vertrekt voor de 3 afstanden aan het station van Heist-op-den-Berg waar je meteen te voet aan de fikse tocht van 30 km begint ofwel de trein neemt. Een treinrit brengt je naar  Aarschot waar je kan vertrekken voor een tocht van 15 km of naar Testelt waar je de wandel- of looptocht van 5 km kan aanvatten. De eindbestemming is de Basiliek van Scherpenheuvel. Leuk om  weten is dat grote, drukke verbindingswegen vermeden worden tijdens de tocht. Je wandelt door de natuur, langs paden, bossen en kleine wandelwegen en onderweg worden er enkele bevoorradingen  voorzien.

Wandelen en joggen voor het goede doel
Op 15 augustus wordt er naar goede gewoonte weer voor het goede doel gewandeld en gelopen. Een eerste goed doel is Nethedal die als verlengstuk van hun dagverblijf in Booischot gaan bouwen aan een nachtverblijf voor 12 personen met een beperking. Het tweede goed doel is het project ‘Schoolondersteuning Heist’ dat als doel heeft de uitstroom van jongeren zonder diploma in de Heistse scholen te  beperken. Elk schooljaar verlaten ook in onze gemeente jongeren de schoolbanken zonder diploma secundair onderwijs waardoor ze de arbeidsmarkt op komen in een bijzonder kwetsbare positie. Beide  goede doelen kaderen in ‘Actie Zorgenmens’ de verzamelnaam van benefietevenementen van Rotary Heist ten voordele van de sociale verenigingen in de gemeente Heist-op-den-Berg.

Save the date
Zondag 15 augustus 2021
Meer info & inschrijvingen: www.heistlooptenzingt.be

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg als eerste een reactie toe.

Reageren

Jouw mening is belangrijk. We behouden ons het recht om boodschappen niet te publiceren.

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Shood

Soulful interior, homemade wood design & lifestyle

lees meer

Zakenkantoor De Bie

Een ongeluk komt nooit gelegen maar vormt helaas een vast onderdeel van het dagelijks leven. Een goede verzekering is daarbij een zaak, maar wat als daar ook nog een uitstekende service bij kwam?

lees meer

Het Derde Bedrijf

Brasserie en Theatercafé Het Derde Bedrijf is gevestigd in CC Zwaneberg. Het is de ideale plaats om te genieten van een lekkere snack, maaltijd of drankje, zowel binnen als buiten op het fantastische terras met zicht op het Cultuurplein.

lees meer

Nata

Fantasie- en stainless steel juwelen en accessoires voor dames en kinderen. Kom gerust een kijkje nemen, vrij in en uit!

lees meer

Speciale promoties Check het hier
 Logo's Provincie Antwerpen - Agentschap Innoveren en ondernemen - EFRO - Europese Unie - Heist-op-den-Berg