Muurschildering toont de breekbaarheid van de cultuursector

In het najaar van 2020 bestond Cultuurcentrum Zwaneberg 30 jaar, waarvoor een volledig feestjaar gepland was. Covid-19 stak hier een stokje voor, waardoor cultuurjaar 2020-2021 compleet anders liep dan gewild.

Een project voor de 30ste verjaardag van Zwaneberg was een muurschildering op de achterkant van de Blauwe zaal. Men droomde er immers al lang van om deze  grijze muur wat meer kleur te geven. Het team van Zwaneberg wilde niet zomaar zelf een kunstenaar kiezen, maar de buren van het cultuurcentrum mee laten  beslissen welk werk er zou komen.

Het begeleiden van dit project gaf Zwaneberg in handen van All About Things, met o.a. kunstbemiddelaar Bjørn Van Poucke,  curator van onder meer ‘The Crystal Ship’ in Oostende en auteur van heel wat werken over de kunstvormen street art en graffiti. Uit dit participatieproject kwam een  schets van Leon Keer naar voren. Hij voerde talloze internationale opdrachten uit. Voor de muur van Zwaneberg wilde Keer graag de kwetsbaarheid van de culturele  sector benadrukken. “Je ziet een met bruin papier ingepakte viool met daaromheen in tape ‘fragile’ op. De viool staat in een verlaten ruimte wat je kan zien als  opslag. Dit is een metafoor voor de breekbaarheid van de cultuursector.” - Leon Keer

Zelf ontdekken?
Half augustus was de muurschildering eindelijk klaar! Wil jij ook naar dit kunstwerk komen kijken? Je vindt de muurschildering aan de achterkant van de Blauwe zaal  in de Kattestraat. Op het viewpoint – een blauwe bol – heb je het beste perspectief.

Cultuurcentrum Zwaneberg
Cultuurplein 1
2220 Heist-op-den-Berg
T 015 25 07 70
www.zwaneberg.be

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg als eerste een reactie toe.

Reageren

Jouw mening is belangrijk. We behouden ons het recht om boodschappen niet te publiceren.

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Het Derde Bedrijf

Brasserie en Theatercafé Het Derde Bedrijf is gevestigd in CC Zwaneberg. Het is de ideale plaats om te genieten van een lekkere snack, maaltijd of drankje, zowel binnen als buiten op het fantastische terras met zicht op het Cultuurplein.

lees meer

Plus Home Services

Ben je op zoek naar een nieuwe job? Zoek je hulp in het huishouden? Plus Home Services zorgt voor thuishulp via dienstencheques.

lees meer

Vastgoed De Bie

Vastgoed De Bie is uw volwaardige partner voor al uw vastgoedtransacties en biedt u persoonlijke dienstverlening bij de verkoop en verhuur van al uw vastgoed.

lees meer

VIA VIA Baby Comfort

In onze  winkel van maar liefst 1000 m² winkelruimte kan u terecht voor toffe kinderkleding van 0 tot 14 jaar en de gehele babyuitzet. Met een persoonlijke aanpak helpen ze je graag een geboortelijst samen te stellen of een leuk geschenk te vinden.

lees meer

Speciale promoties Check het hier
 Logo's Provincie Antwerpen - Agentschap Innoveren en ondernemen - EFRO - Europese Unie - Heist-op-den-Berg