'Heistse Berg', een assistentiewoning, da's slim gezien!

Een assistentiewoning is een plek waar je als senior zelfstandig kan blijven wonen in een leuke omgeving en met een helpende hand in de buurt. Op de site van het voormalige Heilig-Hartcollege in Heist-op-den-Berg, op wandelafstand van het centrum, bouwt Zorgbedrijf Vlaanderen het project ‘Heistse Berg’ met 49  assistentiewoningen en een dienstencentrum. De bewoners zullen er tot rust komen op de buitengewone bosrijke locatie met een mooi uitzicht op de groene omgeving.

 

Assistentiewoningen
Naast de twee appartementsblokken voor particulieren die er gebouwd worden door een bouwpromotor, bouwt Zorgbedrijf Vlaanderen twee blokken waarin in totaal  49 flats voorzien zullen worden. Bewoners zullen er vanaf begin januari 2022 hun intrek kunnen nemen. De flats worden volledig instapklaar afgewerkt, zijn rolstoeltoegankelijk en uitgerust met een persoonlijk alarmsysteem. Naast een lichte leefruimte beschikken ze bovendien ook allemaal over een comfortabele  keuken, badkamer, 1 of 2 slaapkamers en een terras. Er worden ook ondergrondse parkeerplaatsen voorzien, een ruime stalling voor fietsen en scootmobiels met  een oplaadpunt en een ruime, publieke tuin om gezellig te buurten.

Dienstencentrum
Buurten, dat kan ook in het gloednieuwe dienstencentrum dat over een polyvalente ruimte voor zo’n 50 personen beschikt. Bewoners van de flats en mensen uit de  buurt kunnen er ’s middags lekker en voordelig eten en op het terras kan je gezellig iets gaan drinken. Bewoners en senioren uit de buurt kunnen er ook terecht in  de wellness met pedicure, kapsalon, inloopdouche, infraroodbank en bubbelbad. Bovendien biedt het Dienstencentrum Heistse Berg ook een ruim aanbod aan activiteiten en cursussen aanbieden. Kortom, je kan er terecht voor een koffie, gezelschap en een divers aanbod aan activiteiten dicht bij  huis.

Waarom een assistentiewoning?
Elke inwoner van België kan vanaf 65 jaar kiezen voor een assistentiewoning. Je kiest daarmee voor een compacte instapklare flat in een gezellige omgeving waar  andere senioren uw buren zijn. Interessant aan het project Heistse Berg is dat je daarnaast ook nog een hele hoop extra buren van verschillende generaties krijgt  dankzij de aanpalende woonblokken. In het dienstencentrum kan je dan weer terecht met al je vragen. Ook thuis, in je assistentiewoning hoef je je geen zorgen te  maken. Je kan makkelijk beroep doen op thuisdiensten en je hoeft je niets aan te trekken van het onderhoud van het flatgebouw want dat wordt voor jou gedaan.

Interesse in een assistentiewoning op de Heistse berg?
Contacteer 03 431 31 32
www.zorgbedrijfvlaanderen.be/assistentiewoningen/heistse-berg

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg als eerste een reactie toe.

Reageren

Jouw mening is belangrijk. We behouden ons het recht om boodschappen niet te publiceren.

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

VIA VIA Baby Comfort

In onze  winkel van maar liefst 1000 m² winkelruimte kan u terecht voor toffe kinderkleding van 0 tot 14 jaar en de gehele babyuitzet. Met een persoonlijke aanpak helpen ze je graag een geboortelijst samen te stellen of een leuk geschenk te vinden.

lees meer

Nata

Fantasie- en stainless steel juwelen en accessoires voor dames en kinderen. Kom gerust een kijkje nemen, vrij in en uit!

lees meer

Villa Monte

Hotel, ontbijtbar & events

lees meer

Speciale promoties Check het hier
 Logo's Provincie Antwerpen - Agentschap Innoveren en ondernemen - EFRO - Europese Unie - Heist-op-den-Berg