Can you Kick-iT? Yes you can!

Zes jaar is Kathy Nagels als ze begint te dansen en de dansmicrobe te pakken krijgt. Doorheen de jaren leidt de liefde voor dansen haar langs het Studio 100-ballet, het Hoger Instituut voor Dans, een deelname aan ‘So You Think You Can Dance’ en geeft ze les in verschillende dansscholen. Ook vandaag staat haar leven nog steeds volledig in het teken van dans. Uiteraard is er haar eigen dansschool ‘Kick-iT’ en de Kick-iT-company maar verder leidt Kathy ook jonge dansdocenten op bij de ‘Vlaamse Trainer-School’ en is er sinds begin dit jaar conceptstore ‘Ah Yes!’ in de Bergstraat.

Kick-iTDansstudio Kick-iT
Kathy:
Kick-iT is er eigenlijk gekomen door een (gelukkige) samenloop van omstandigheden. De dansschool waar ik werkte stopte ermee en het plan was om elders op zoek te gaan naar extra uren om les te geven. In die periode opende hier in Heist-op-den-Berg de Sporthal de deuren en begon ik met het idee te spelen om daar enkele danslessen te geven. Intussen zijn we zes jaar later en telt de dansschool zo’n 550 dansers die je vaak tegenkomt in meerdere van onze danslessen om verschillende stijlen uit te proberen.

Een waaier aan dansstijlen
Daar Kathy oorspronkelijk een echte jazzdanseres is, bleven ook andere dansstijlen niet achter. Zo kreeg ze vanuit  haar muziekvoorkeur ook de smaak voor hedendaagse dans te pakken. Hoewel de eerste twee lessen die ze in die stijl volgde geen onverdeeld succes waren, is ze zich daar later toch meer in gaan verdiepen en met succes. Bij Dansstudio Kick-iT kan je dan ook een breed spectrum aan dansstijlen volgen, van klassiek over jazz en modern tot urban en breakdance.

Kathy: Al die stijlen zie je ook passeren in Show-iT³, een wervelende dansshow waar je al onze dansers, van kids tot adults, aan het werk kan zien. Onze dansers staan dit jaar tijdens het paasweekend, op 20 & 21 april, op de planken in de schouwburg van Cultuurcentrum Zwaneberg.

Volta, een unieke samenwerking
Na enkele jaren waarin Kathy met de Kick-iT-company deelnam aan heel wat wedstrijden was het dit jaar tijd voor een nieuwe uitdaging. Het resultaat? Een samenwerking met wedstrijdgroepen van nog drie andere dansscholen en een gevarieerde dansshow met tal van guest performances waarmee getoerd wordt langs de thuishavens van de  dansscholen. Op zaterdag 9 maart is Heist-op-den-Berg aan de beurt, nadien volgen ook Mol, Keerbergen en Geel.

Dance-concept-store Ah Yes!
In 2018 trouwde Kathy met Bram, de held (en lesgever) van de boys en de breakdancers van de dansschool, en werd  hun zoontje Ares geboren. Het verhaal achter de naam van de gloednieuwe dance-concept-store in de Bergstraat moet je dan ook niet ver gaan zoeken want ‘Yes’ is het woordje dat de rode draad vormt bij hun huwelijk en het nichtje en  neefje durven de ‘r’ als eens achterwege laten als ze Ares’ naam uitspreken.

Kick-iTKathy: Begin dit jaar verhuisden we naar onze nieuwe, ruimere danszaal in de Bergstraat en openden we daar meteen ook een winkel met danskleding. Je vindt hier truien, broeken en T-shirts met eigen ontwerpen maar ook dansen turnpakjes van het dansmerk Bloch. Vanaf september van dit jaar zal je hier ook terecht kunnen voor yoga-fitnesskledij.

Meer info? Dansstudio Kick-iT

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg als eerste een reactie toe.

Reageren

Jouw mening is belangrijk. We behouden ons het recht om boodschappen niet te publiceren.

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Chong San

Bij Chong San, in het hartje van Heist-op-den-Berg, ontdekt u de veelzijdige Chinese keuken. U kan er gaan eten maar kan er ook gerechten afhalen om thuis op te smullen.

lees meer

Bizzar

Bizzar biedt je de mooiste collecties kinderkleding. Je vindt er de leukste stukjes voor je oogappel van 0 tot 14 jaar binnen een trendy en kleurrijke shopomgeving.

lees meer

Floral

Een fleurig boeket of een leuk plantje voor jezelf of om cadeau te doen? Spring gerust even binnen bij Floral en kies je favoriete bloemen uit.

lees meer

Leonidas

Wat is er lekkerder dan een overheerlijke praline bij de koffie? Chocolade past perfect bij alle kleine en grote momenten in het dagelijks leven en al zeker in de vorm van een praline uit een stijlvol gouden doosje van Leonidas!

lees meer

Speciale promoties Check het hier