Een mooie financiele toekomst cadeau

Een verjaardag, een communie- of lentefeest, … vaak krijgen de (klein)kinderen dan een centje om op hun spaarrekening te zetten. Het enige nadeel is dat die spaarrekening nog amper wat opbrengt. Misschien kan u daarom eens overwegen om hen een beleggingsplan cadeau te doen. Omdat het meestal nog een aantal jaren duurt voordat uw  (klein)kinderen het geld echt nodig hebben hoeft het geen probleem te zijn om het geld op een wat langere termijn vast te zetten. Ideaal om hen later als ze gaan studeren,  een auto of woning willen kopen een financieel duwtje in de rug te geven.

Een alternatief voor het klassieke sparen
U bent er zich ongetwijfeld van bewust dat het geld dat u op een spaarrekening geparkeerd hebt weinig tot niets opbrengt. Sterker nog, door de inflatie die momenteel zo’n 2% per jaar bedraagt, wordt u telkens zelfs een beetje armer. Een goede spreiding van uw totaalvermogen is sowieso een goed idee, een financiële buffer op de  spaarrekening, de afbetaling van een woning, … Wanneer u uw geld voor een langere tijd kan missen en bereid bent wat risico te nemen in ruil voor een mogelijk hoger rendement dan kan beleggen in fondsen een interessante oplossing bieden. En zo’n beleggingsplan kan al vanaf een minimum van € 25.

Potentieel hoger rendement
We hoeven er geen doekjes om te winden, aan beleggen is altijd een zeker risico verbonden maar door op langere termijn te gaan inzetten, geleidelijk in te stappen en te  kiezen voor een beleggingsfonds kan dat risico beperkt worden. Met in het achterhoofd dat je nooit op één paard mag wedden is zo’n fonds immers opgebouwd uit een mix  van verschillende producten waaronder bijvoorbeeld aandelen en obligaties. Die gedifferentieerde portefeuille die beheerd wordt door een doorwinterd fondsbeheerder maakt dat het risico gespreid wordt. Door bovendien regelmatig te beleggen, al is het maar een klein bedrag, vang je de schommelingen van de beurs op. Op lange termijn worden slechte beursjaren meestal gecompenseerd door gunstigere periodes.

Beleggingsadvies op maat
Maak een vrijblijvende afspraak bij een van onze beleggingsexperts. Bij Zakenkantoor Gorris geeft een vaste vertrouwenspersoon u steeds advies op maat van uw  mogelijkheden. Samen met u wordt er op zoek gegaan naar het ideale beleggersprofiel. Dankzij de ruime openingsuren is er altijd wel een moment waarop u langs kan gaan  voor een goed gesprek.

Meer info?
Zakenkantoor Gorris

Boudewijnlaan 41C, Heist-op-den-Berg
T 015 24 80 44

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg als eerste een reactie toe.

Reageren

Jouw mening is belangrijk. We behouden ons het recht om boodschappen niet te publiceren.

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Hoorcentrum Aerts

Hoorcentrum Aerts staat garant voor de beste hooroplossingen op maat. U kan er vrijblijvend terecht om uw gehoor te laten testen en informatie te vergaren over de best mogelijke opties om uw gehoor te verbeteren en te beschermen.

lees meer

DE BIE | creative communication

DE BIE | creative communication is uw partner in communicatie. Drukwerk, kranten, magazines, radio, televisie of online media, ... We mixen onze expertise en die van jou graag tot één bruisende communicatiecocktail!

lees meer

Chris Scheirs

Op zoek naar iets lekkers om vanavond te eten of naar een smakelijk menu voor uw feest? Bij Chris Scheirs kan je dagelijks terecht voor kwalitatieve producten en ook voor de catering van uw feest bent u er aan het juiste adres.

lees meer

Floral

Een fleurig boeket of een leuk plantje voor jezelf of om cadeau te doen? Spring gerust even binnen bij Floral en kies je favoriete bloemen uit.

lees meer

Speciale promoties Check het hier