Pensioensparen, geniet van de voordelen nu en later

Lijkt het pensioen nog een ver-van-mijn-bed-show? Dat is alvast het geval voor de meeste mensen want zo’n 7 op de 10 Belgen heeft geen idee hoeveel hun pensioen zal bedragen. Vast staat dat het gemiddeld maandelijks pensioen lager ligt dan het inkomen dat een gepensioneerde nodig heeft om dezelfde levensstandaard te behouden. Gemiddeld bedraagt het wettelijk pensioen zo’n 60% van uw  laatste salaris. Het is dus geen overbodige luxe om nu al eens na te denken hoe u een extra, aanvullend pensioen kan opbouwen. Dat kan bovendien op een fiscaalvriendelijke manier.

Waarom sparen voor later?
Misschien staat u nog met uw twee voeten in het werkleven en lijkt uw pensioen nog verre toekomstmuziek? Toch is het beter om vroeg genoeg met pensioensparen en/of lange termijnsparen te beginnen, zelfs wanneer u pas begint te werken. Want hoe vroeger u begint, hoe hoger uw potentieel rendement op lange termijn. Pensioensparen en lange termijnsparen zijn de bekendste vormen van fiscaal  sparen en zorgen ervoor dat u later uw wettelijk pensioen, waarvan het bedrag helaas ver onder uw laatste loon ligt, kan aanvullen met hetgeen u extra gespaard heeft doorheen de jaren. Trouwens, nu aan fiscaal sparen doen, betekent vandaag minder belastingen betalen.

De financiële GPS naar uw pensioen
Het bedrag dat iemand nodig heeft tijdens zijn pensioen wordt vaak onderschat. Alleen al de extra uitgaven voor gezondheidszorg of vrijetijdsbesteding zorgt ervoor dat het geld dat u nodig heeft na uw pensioen er niet minder op wordt, integendeel zelfs. Bovendien wordt met de stijgende levensverwachting de periode die u moet overbruggen met een lager inkomen steeds langer. Om u zo goed mogelijk  te begeleiden bij de opbouw en het beheer van uw vermogen in de aanloop naar het pensioen gaan de AXA adviseurs aan de slag om een simulatie te maken van de pensioenkloof die u moet zien te overbruggen. Op die manier kan nagegaan worden welke inspanningen u nu al kan doen om uw vermogen zo optimaal mogelijk uit te bouwen met het oog op een onbezorgd pensioen.

Meer weten over hoe u een mooi spaarpotje kan opbouwen voor later?
Kom gerust eens langs bij een van onze experts voor meer informatie. Bij Zakenkantoor Gorris geeft een vaste vertrouwenspersoon u steeds advies op maat van uw mogelijkheden. Dankzij de ruime openingsuren is er altijd wel een moment waarop u langs kan gaan voor een goed gesprek.

Zakenkantoor Gorris
Boudewijnlaan 41C, Heist-op-den-Berg
T 015 24 80 44
agency.12429@axa-bank.be
www.zakenkantoorgorris.be

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg als eerste een reactie toe.

Reageren

Jouw mening is belangrijk. We behouden ons het recht om boodschappen niet te publiceren.

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

In de Ster Mode

Dames- & herenmode

lees meer

Lapperre Hoorcentrum

Hoorcentrum Lapperre staat voor hoorkwaliteit voor het leven. In uw Lapperre hoorcentrum neemt de audioloog de tijd om naar u te luisteren en samen de oplossingen te overlopen. Zo kunnen we uw gehoor optimaal beschermen en u opnieuw laten genieten van het plezier om goed te horen.

lees meer

Chris Scheirs

Op zoek naar iets lekkers om vanavond te eten of naar een smakelijk menu voor uw feest? Bij Chris Scheirs kan je dagelijks terecht voor kwalitatieve producten en ook voor de catering van uw feest bent u er aan het juiste adres.

lees meer

Lingerie Christiann

De lingeriezaak van Heist-op-den-Berg en verre omstreken. Iedereen heeft het recht om zich mooi te voelen. Daarom geven wij u persoonlijk advies en bieden we u een ruime kwalitatieve keuze aan lingerie, badmode, nachtmode, homewear en herenondergoed en -zwembroeken.

lees meer

Speciale promoties Check het hier
 Logo's Provincie Antwerpen - Agentschap Innoveren en ondernemen - EFRO - Europese Unie - Heist-op-den-Berg