Schaak(mat) op den berg

Wat Heist-op-den-Berg nog niet had was een schaakclub maar daar kwam onlangs verandering in. Een groep schaakvrienden besloot de schaakclub ‘Schaak-op-den-Berg’ op te starten. Vanaf nu kan je dus elke maandagnamiddag een partijtje schaak gaan spelen in het zaaltje boven café ’t Hoekske in het centrum van Heist.  “Iedereen is welkom om eens een kijkje te komen nemen of mee te spelen,” vertelt Brigitte Mostien, één van de schaakvrienden.

Hoe ben je beginnen schaken?
Brigitte:
Zo’n 7 jaar geleden ging ik me tijdens een infodag bij het cursuscentrum inschrijven voor Italiaanse les. Tussen de lesgevers van al die cursussen zag ik toen iemand zitten met een schaakbord en een scrabbledoos voor zich. Omdat ik ook graag gezelschapsspelletjes speel, ben ik me daar eens gaan informeren en zo ben ik gestart. Het schaakvirus heeft me daar echt te pakken gekregen.

Wat vind je zo leuk aan schaken?
Brigitte:
Het is een heel eerlijk spel waarbij iedereen begint met dezelfde mogelijkheden. Zelf ben ik van nul begonnen en het leuke is dat je stilaan beter en beter  wordt. Na een tijdje kan je ook kan winnen van meer geoefende spelers en dat geeft natuurlijk wel voldoening. Ik speel ook elke dag online een partijtje schaak. Je  kan dus echt wel stellen dat ik een fervent schaakster ben.

Vanwaar het idee een schaakclub te beginnen?
Brigitte:
Met een aantal cursisten kwamen we ook tijdens de schoolvakanties elke week samen bij iemand thuis om te schaken. Omdat die vaste kern groeide werd dat toch wat te omvangrijk voor onze livings. Bovendien wisten we niet of de schaaklessen bij het cursuscentrum nog zouden doorgaan. Ons eerste idee was aan te  sluiten bij een bestaande club maar daarvoor moesten we al een eindje rijden en het ging ons daar wat te competitief aan toe. Wij gaan liever voor de gemoedelijke  aanpak met een babbeltje, wat lachen en een drankje tussendoor.

Jullie vonden een vaste stek bij café ’t Hoekske?
Brigitte:
Ik was daar eens gaan informeren of we het zaaltje boven niet konden gebruiken voor onze schaaknamiddagen. Vroeger vond er immers al wel eens een  schaaktornooi plaats in ’t Hoekske. Misschien dat we dat ooit ook nog eens organiseren maar dat is voorlopig nog niet aan de orde.

Is iedereen welkom?
Brigitte:
Wie zin heeft in een partijtje schaak mag langskomen, zowel geoefende schakers als absolute beginners zijn welkom. We helpen hen graag op weg. Je  hoeft ook niet bang te zijn een minder slimme zet te doen, dat doen we immers allemaal al eens. Ook de tijd heeft bij ons geen belang en het hoeft er allemaal niet  te serieus aan toe te gaan. Het moet vooral plezant blijven.

Schaak-op-den-Berg
Elke maandagnamiddag vanaf 13u in Café 't Hoekske (zaaltje boven)
Bergstraat 2A
2220 Heist-op-den-Berg

Reacties

Peter Moens schreef op 16-03-2022 14:41

Hallo
Ik ben Peter , 56j , woon in Heist Goor en heb interesse om bij jullie te schaken , vind het alleen jammer dat het op een maandag nm is omdat ik nog werk. Ik ben ook lid op Chess.com onder mijn naam petermoens , spelen jullie ook nog op een avond? Ik hoor het wel.
Groeten en mss tot binnenkort
Peter

Reageren

Jouw mening is belangrijk. We behouden ons het recht om boodschappen niet te publiceren.

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Het Derde Bedrijf

Brasserie en Theatercafé Het Derde Bedrijf is gevestigd in CC Zwaneberg. Het is de ideale plaats om te genieten van een lekkere snack, maaltijd of drankje, zowel binnen als buiten op het fantastische terras met zicht op het Cultuurplein.

lees meer

Dansstudio Kick-iT

Dansschool, danslessen, workshops, verkoop danskledij

lees meer

Piampiani

In de Bergstraat kan je bij Piampiani terecht voor een enorme collectie trendy schoenen voor dames en heren. Je vindt er ook heel wat handtassen die je met je nieuwe paar schoenen kan combineren.

lees meer

Asian Kitchen

Sushi, wok & grill Prikkel je smaakpapillen met de Oosterse keuken van Asian Kitchen of proef van de overheerlijke, kraakverse sushigerechten. Er is voor elk wat wils!  

lees meer

Speciale promoties Check het hier
 Logo's Provincie Antwerpen - Agentschap Innoveren en ondernemen - EFRO - Europese Unie - Heist-op-den-Berg